Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.07.2011

Medicament interzis din 2009, depistat de CCCEC într-o farmacie din capitală și prescris de medic la peste 2000 de copii

Potrivit Serviciul de presă al CCCEC, 12 sticluţe de „Maturinol" au fost descoperite de angajaţii Centrului pentru combaterea crimelor economice şi corupţiei într-o farmacie din Chişinău. Deşi este interzis din 2009 de către Ministerul sănătăţii, preparatul era eliberat de farmacişti conform reţetelor unui medic de la Centrul mamei şi copilului.

Descoperirea a avut loc în cadrul unei revizii economico-financiare desfăşurate de Centrul anticorupţie, dar şi urmare unor informaţii de la pacienţii trataţi cu acest medicament. Potrivit explicaţiilor oferite de persoanele care au primit preparatul, acesta ar fi avut efecte adverse, periculoase pentru sănătate.

Prezenţi la faţa locului, reprezentanţii Inspectoratului farmaceutic din cadrul Agenţiei medicamentului  au prelevat mostre de produs pentru a-l supune unei expertize.

 Anterior Agenţia medicamentului s-a expus asupra acestui preparat, depistînd în componenţa acestuia substanţe incompatibile. Mai mult decît atît, medicamentul nu a fost autorizat spre administrare în practică medicală.

Conform informaţiilor deţinute de Centru, "Maturinol" -ul a fost prescris de medicul în cauză din anul 2005 la peste 2000 de copii. Potrivit unor informaţii făcute publice, abia în anul curent, profesorul ar fi obţinut  aproape un milion de lei din bugetul de stat pentru a testa preparatul pe animale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus