Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.07.2011

Trafic de influenta: Mita pentru susţinerea examenului de calificare a conducătorilor auto

Potrivit CCCEC, la 19 iulie 2011, un locuitor al orăşelului Cahul s-a adresat la Centrul anticorupţie cu o plîngere, în care a declarat, că timp de o lună de zile, două persoane necunoscute extorcau de la el mijloace băneşti pentru susţinerea cu succes a examenului de calificare a conducătorilor auto şi obţinerea permisului de conducere categoria „C".

Potrivit declarantului, persoanele respective susţineau că au influenţă asupra membrilor Comisiei de Examinare Auto şi a colaboratorilor din cadrul Secţiei Examinare şi Evidenţă a Transposrtului (SEET) Cahul.

În aceiaşi zi, la orele 12:00, în rezultatul măsurilor operative interprinse, a fost reţinută persoana care extorca banii. Aceasta s-a dovedit a fi colaborator al Poliţiei rutiere din cadrul Comisariatului de poliţie raional Cahul.

Astfel, la faţa locului a fost efectuată o percheziţie corporală, iar cei 100 Euro marcaţi „mită CCCEC" au fost depistaţi în buzunarul cămaşei banuitului. Suma estorcată a fost transmisă sub controlul CCCEC.

Ofiţerul de poliţie nu şi-a recunoscut vina. La moment el este reţinut şi se află în Izolatorul de detenţie provizorie al CPS Cahul.

Pe acest fapt a fost iniţiată o cauză penală - „trafic de influenţă", ce se pedepseşte cu amendă în mărime de la 10 000 la 30 000 lei sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus