Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.07.2011

Uniunea Europeană alocă noi fonduri pentru stimularea reformei în energie şi justiţie în Republica Moldova

Uniunea Europeană alocă noi fonduri pentru stimularea reformei în energie şi justiţie în Republica Moldova

Comisia Europeană a adoptat Programul Anual de Activităţi 2011 pentru Republica Moldova în valoare de 78.6 mil Euro. Fondurile vor contribui la dezvoltarea ţării în sectorul energei şi justiţiei.

În domeniul energiei, programul, spre exemplu, va promova cercetarea potenţialului de energie regenerabilă în Moldova şi va susţine campanii de sensibilizare a opiniei publice privind eficienţa energetică şi energia regenerabilă.

În sectorul justiţiei,  pachetul de asistenţă adoptat va contribui la îmbunătăţirea eficienţei sistemului de justiţie, de exemplu prin furnizarea de consultanţă şi asistenţă pentru instituirea unei Autorităţi de Coordonare  a Sectorului Judiciar.

Štefan Füle, Comisarul European pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate, a comentat "Decizia de astăzi confirmă angajamentul nostru total de a continua sprijinirea eforturilor Republicii Moldova în obţinerea rezultatelor concrete în procesul de implementare a reformelor, ajutând ţara să se apropie de Uniunea Europeană".

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus