Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.07.2011

Vlad Filat va incepe luni un proces de consultare cu societatea civila

Vlad Filat va incepe luni un proces de consultare cu societatea civila

Prim-ministrul Vlad Filat demarează, începînd cu ziua de luni, 4 iulie, un amplu proces de consultare a societăţii.
Igor Volniţchi, Purtătorul de cuvînt al Premierului, a precizat astăzi, în cadrul unui briefing, că la această decizie s-a ajuns avînd în vedere situaţia tensionată din societate, care afectează grav actul de guvernare, dar şi pornind de la atribuţiile şi responsabilităţile pe care le are Primul ministru în asigurarea unei guvernări responsabile şi eficiente.

„Primul Ministru va invita la consultări, pe tot parcursul săptămînii viitoare, societatea civilă, prin intermediul Consiliului Naţional pentru Participare, formatorii de opinie, ambasadorii  acreditaţi în Republica Moldova, reprezentanţii sindicatelor, reprezentanţii cultelor, reprezentanţii patronatelor, reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor Străini din Republica Moldova, reprezentanţii partidelor care formează alianţa de guvernare, precum şi reprezentanţii opoziţiei parlamentare", a spus Igor Volniţchi.

De asemenea, Primul Ministru a decis să-i invite la consultări şi pe reprezentanţii partidelor neparlamentare. Întîlnirile se vor desfăşura separat, cu fiecare partener de dialog în parte.

Potrivit lui Igor Volniţchi, printre temele abordate în cadrul consultărilor vor figura: contextul în care activează Guvernul Republicii Moldova; modul în care decurge procesul de reformă; evoluţia procesului de integrare europeană; lupta cu corupţia; situaţia social-politică din Republica Moldova; alte teme de interes pentru partenerii de dialog.

Igor Volniţchi a menţionat că, pe tot parcursul săptămînii viitoare, cît va dura procesul de consultare a societăţii, Prim-ministrul Vlad Filat nu va face nici o declaraţie publică referitoare la rezultatele consultărilor, urmînd ca vineri, 8 iulie, să prezinte, în cadrul unei adresări publice către cetăţenii Republicii Moldova, concluziile consultărilor, dar şi poziţia sa oficială despre viitorul Guvernului pe care îl conduce.

„De asemenea, pentru a nu perturba procesul de dialog cu societatea, Premierul a decis să nu mai răspundă, pe tot parcursul consultărilor, atacurilor politice îndreptate împotriva sa şi a Guvernului, indiferent de cît de murdare vor continua să fie acestea, urmînd ca tot vineri, în cadrul adresării către cetăţenii Republicii Moldova, să facă precizările necesare", a spus Purtătorul de cuvînt al Premierului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus