Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.06.2011

Marian Lupu i-a convocat în ședință pe responsabilii de la Serviciul Situaţii Excepţionale, Hidrometeo şi de la Ministerul Economiei

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președinte al Parlamentului, i-a convocat în ședință pe responsabilii de la Serviciul Situaţii Excepţionale, Hidrometeo şi de la Ministerul Economiei.

În cadrul ședinței, reprezentanții instituțiilor vizate l-au informat pe șeful statului privind consecințele intemperiilor vremii și au raportat despre acțiunile întreprinse pentru a redresa situația, în urma ploilor abundente şi a vântului puternic din ultimele zile.

Responsabilul de la Ministerul Economiei a declarat că instituția sa depune eforturi susținute pentru a conecta la rețelele electrice localitățile private de curent electric.   Vremea ploioasă a creat probleme în cea mai mare parte a ţării, mai fiind deconectate de la energia electrică sub zece localități. La înlăturarea consecinţelor provocate de vânt și ploi sunt antrenate 102 de echipe specializate. Responsabilul a mai spus că, deseori, cauzele penelor la rețelele de curent electric survin din cauza uzurii excesive a acestora, de circa 70 la sută.

Potrivit datelor oferite de Serviciul Situaţii Excepţionale, cele mai multe localităţi deconectate de la reţeaua de curent electric au fost în raioanele Călăraşi, Căuşeni şi Ştefan-Vodă. Totodată, în raioanele Anenii-Noi, Ialoveni, Nisporeni, Ungheni, Teleneşti şi Orhei mai sunt câte unul sau două sate fără energie electrică.

În baza informaţiilor obținute, Președintele Marian Lupu a dat indicații ca problemele cauzate de vânt și ploi să fie remediate cât mai repede și a solicitat să fie informat cu regularitate privind acțiunile întreprinse în acest sens.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus