Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.06.2011

Iurie Leancă, vizita oficiala in Israel

Iurie Leancă, vizita oficiala in Israel

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a început ieri, 20 iunie 2011, o vizită oficială în Israel, aceasta marchând 19 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-israeliene şi având drept scop impulsionarea relaţiilor în diverse domenii de interes reciproc. Evenimentul a demarat cu întrevederea dintre Ministrul Iurie Leancă şi Preşedintele Statului Israel, Shimon Peres.

Potrivit MAEIE, cei doi oficiali au discutat un spectru larg de subiecte aflate pe agenda bilaterală, printre care perspectivele de diversificare a relaţiilor de cooperare între cele două ţări, evoluţiile recente din regiune, inclusiv cele privind Procesul de Pace în Orientul Mijlociu. Totodată, Preşedintele Shimon Peres a subliniat importanţa cooperării în domenii de interes comun pentru ambele ţări, specificând agricultura bazată pe tehnologii avansate, domeniu în care Israel deţine o experienţă bogată.
 
În cadrul vizitei sale oficiale, Viceprim-ministrul Iurie Leancă a fost primit şi de Patriarhul Ierusalimului Theophilos al III-lea, care a binecuvântat vizita demnitarului moldovean pe pământul sfânt. Sanctitatea Sa a informat delegaţia MAE despre prezenţa seculară a Patriarhiei şi scopul principal de menţinere a unui echilibru spiritual în Ierusalim. Iurie Leancă, la rândul său, a informat Sanctitatea Sa despre susţinerea instituţiilor bisericeşti de către autorităţile statului din ţara noastră, dar şi despre poziţia echidistantă de neimplicare în afacerile interne ale bisericii.
 
Tot ieri, Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Viceprim-ministrul Statului Israel, Dan Meridor, în cadrul căreia cei doi vicepremieri au avut un schimb amplu de opinii pe marginea situaţiei din regiunea Orientului Mijlociu, relaţiilor Israelului cu Iran, Siria, precum şi evoluţiilor Procesului de Pace.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus