Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.06.2011

Întâlnirea Secretarului de stat pentru românii de pretutindeni cu Viceministrul Educaţiei al Republicii Moldova

În data de 17 iunie 2011, domnul Secretar de stat Eugen Tomac s-a întâlnit, la sediul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, cu doamna Loretta Handrabura, Viceministrul Educaţiei al Republicii Moldova, aflată într-o vizită oficială în România, la invitaţia omologului din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

În cadrul discuţiilor a fost abordată problema necesităţii unei distribuiri uniforme a fondului de carte în grafie latină către unităţile şcolare care înregistrează în continuare un deficit. În acest sens, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni şi-a manifestat deschiderea de a sprijini transmiterea unui lot de carte către şcolile ce vor fi nominalizate de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova.

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a sugerat posibilitatea derulării de către instituţiile Republicii Moldova a unei campanii publice de stimulare a interesului tinerilor absolvenţi faţă de implicarea şi demararea unor proiecte finanţate de către Uniunea Europeană şi angrenarea acestora în sistemul public.

De asemenea, a fost adusă în discuţie necesitatea realizării unor stagii de perfecţionare a cadrelor didactice din învăţământul superior din Republica Moldova.

Astfel că, în baza unei viitoare întrevederi la nivelul comisiilor parlamentare pe probleme de învăţământ din cele două state, se vor putea stabili atât parteneriate la nivelul universităţilor, cât şi proiecte de realizare a unor noi extensiuni universitare în Republica Moldova, informează un comunicat al DRP.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus