Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.06.2011

Marian Lupu: Armata Naţională, cât şi întregul sistem de apărare, trebuie modernizate în baza unor programe şi strategii bine determinate

Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președintele Parlamentului a participat la ședința Consiliului Colegial al Ministerului Apărării.

În cadrul ședinței au fost abordate subiecte ce țin de reformarea și modernizarea Armatei Naționale, precum și, în contextul celor propuse, proiecte de dezvoltare a comandamentelor forţelor terestre, aviaţie şi logistică, care urmează a fi finalizate şi înaintate spre aprobare până la sfârşitul anului curent.

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța a raportat că implementarea acestor programe de modernizare a Armatei Naţionale va permite crearea unei structuri militare moderne, completată cu cadre profesioniste şi dotată cu tehnică şi armament, care ar asigura securitatea militară a statului la cel mai înalt nivel. Adoptarea de către Parlament a Strategiei Securităţii Naţionale va permite elaborarea şi punerea în funcţiune a Strategiei Militare Naţionale, un element foarte important în procesul de construcţie militară, modernizare şi reformare a Armatei Naţionale.

Președintele Marian Lupu a declarat că Armata Națională este un simbol al statalității Republicii Moldova. Armata Naţională, cât şi întregul sistem de apărare, trebuie modernizate în baza unor programe şi strategii bine determinate. Șeful statului a menționat că, în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Suprem de Securitate, a fost discutată Analiza Strategică a Apărării, au fost făcute concluziile necesare şi trasate sarcinile de rigoare. Armata are nevoie de reformă, armata are nevoie de resurse de dotare, a accentuat şeful statului.

Şeful statului și-a declarat suportul pentru reformarea, dar și pentru dezvoltarea unor programe sociale pentru cadrele militare, inclusiv privind asigurarea acestora cu spațiu locativ. Marian Lupu a specificat că va susţine toate programele de dezvoltare a armatei, protecţie socială a militarilor, deoarece dorim să avem o armată mobilă, capabilă să facă faţă misiunilor care-i revin conform Constituţiei, informează Serviciul de presă al Președinției.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus