Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.06.2011

Marian Lupu a avut o întrevedere cu primarul municipiului Timişoara şi prefectul judeţului Timiş

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Preşedinte al Parlamentului, Marian Lupu, a avut, astăzi, o întrevedere cu primarul municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandru şi prefectul judeţului  Timiş, Mircea Bacală.

Oficialii au discutat mai multe chestiuni de interes comun. În special, au abordat  aspecte ce ţin de cooperarea în domeniul administrării publice locale. 

Marian Lupu a menţionat că, în calitatea sa de preşedinte interimar al ţării, dar şi lider al partidului care participă la guvernare, consideră că reforma administraţiei publice locale, descentralizarea puterii în stat şi consolidarea autonomiei locale, reprezintă unul din elementele principale ale progresului pentru Republica Moldova.

De asemenea, primarul municipiului Timişoara, şi prefectul judeţului  Timiş au mai relatat despre  practica autorităţilor române în ceia ce priveşte mobilizarea de fonduri, de atragere a investiţiilor şi fondurilor în infrastructură, interacţiunea autorităţilor locale cu cele centrale, dar şi despre relaţiile dintre oraşele Chişinău şi Timişoara, situaţia studentilor moldoveni, care studiază în Jud. Timiş.

În acest context, Marian Lupu a spus că autorităţile moldovene sunt interesate în preluarea experienţei statului vecin, care poate fi extrem de utilă, droarece se doreşte implementarea unei reforme de succes în Republica Moldova. „Este extrem de util să cunoşti căile pe care au mers alte state, inclusiv vecine, pentru a prelua cele mai bune practici, dar şi pentru a evita erorile comise în procesul de reformă", a afirmat preşedintele interimar al R.Moldova.

Întâlnirea a avut loc în timpul escalei prin Timişoara a delegaţiei R.Moldova, condusă de Marian Lupu, care, în perioada 1-3 iunie, efectuează o vizită oficială în Italia, la invitaţia omologului său italian, Giorgio Napolitano, informează Serviciul de presă al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus