Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.05.2011

Concursul de selectare a companiilor de construcţii pentru reabilitare a 93 de km de drum va fi lansat în luna august curent

Concursul de selectare a companiilor de construcţii pentru reabilitare a 93 de km de drum va fi lansat în luna august curent

Fondul Provocările Mileniului Moldova a informat în cadrul unei conferinţe, desfăşurată pe 30 mai curent la Chişinău, mai multe companii locale şi internaţionale despre posibilităţile de participare la concursul de selectare a constructorilor pentru reabilitarea unei porţiuni de 93 de km a traseului naţional M2, finanţată în cadrul Programului Compact. La conferinţă au participat circa 30 de companii interesate de lucrările de reconstrucţie a drumului, precum şi de supraveghere a lucrărilor de reabilitare.

Concursul de selectare a companiilor de construcţii va fi lansat în luna august curent, astfel încît lucrările de reabilitare a porţiunii de drum să înceapă la începutul anului 2012. La concurs sînt invitate să participe atît companiile internaţionale, cît şi cele locale ce dispun de experienţă în domeniu, tehnică performantă de construcţie, capacităţi financiare etc.

Reabilitarea drumului respectiv are scopul să reducă pierderile utilizatorilor de drum cauzate de stare proastă a carosabilului, să sporească securitatea traficului rutier, să intensifice circulaţia pe porţiunea de drum, să reducă costurile de întreţinere a drumului etc.

Lucrările de reconstrucţie vor cuprinde segmentul de drum naţional M2, care începe de la Sărăteni spre Soroca pînă la intersecţia Drochia şi se vor desfăşura pînă la finele anului 2013.  Potrivit estimărilor prealabile, proiectul de reconstrucţie a porţiunii de 93 de km va include reabilitarea întregului sistem rutier inclusiv corecții de traseu, reconstrucţia podurilor, îmbunătățirea și reamenajarea intersecțiilor cu drumurile naționale și cele locale, construcţia pasajelor şi trotuarelor pentru pietoni  etc.

Reabilitarea porţiunii drumului M2 este efectuată în cadrul proiectului Reabilitarea drumurilor al Programului Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului, prevăzut pentru perioada 2010-2015. Programul Compact a fost semnat la începutul anului 2010 de Guvernul SUA şi cel al Republicii Moldov şi a intrat în vigoare pe 1 septembrie 2010. Programul este implementat de Fondul Provocările Mileniului Moldova şi constituie 262 mln de dolari alocaţi ca ajutor nerambursabil pentru creşterea veniturilor populaţiei din Republica Moldova prin dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură de performanţă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus