Trimite e-mail | Printeaza
Social
24.05.2011

Ministerul Educaţiei a întrunit într-o şedinţă de lucru Comisia Naţională de Examene

Ministerul Educaţiei a întrunit marţi, 24 mai 2011, într-o şedinţă de lucru Comisia Naţională de Examene. În cadrul întrunirii au fost abordate chestiuni ce vizează procedura de desemnare a Preşedinţilor şi a Comisiilor de verificare a lucrărilor la fiecare disciplină de examen, aprobarea Centrelor republicane de evaluare şi instituirea procedurii de traducere a testelor pentru clasele bilingve şi pentru candidaţii din liceele moldo-turce. 

Şedinţa a fost organizată în scopul organizării şi desfăşurării unei sesiuni de examinare eficiente şi transparente. 

În cadrul şedinţei, domnul Mihail Şleahtiţchi, ministrul educaţiei, preşedintele Comisiei naţionale de examene, a susţinut ideea desemnării, de o manieră transparentă, a preşedinţilor comisiilor de verificare a lucrărilor de bacalaureat, iar, în scopul asigurării transparenţei, a recomandat ca, la constituirea listei nominale a cadrelor didactice împuternicite cu responsabilităţi în comisiile republicane de examene, să se respecte principiul de rocadă a specialiştilor. Respectivele candidaturi trebuie, în opinia ministrului, să întrunească anumite criterii, printre care prioritară ar fi autoritatea morală şi profesională în domeniu.

În context, informăm că membrii comisiei au acordat statutul de instituţie-pilot Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei, care va experimenta, în cadrul sesiunii de bacalaureat, 2011 conceptul „Standard de securitate-1", acesta presupunând, pe lângă dotările stipulate în Regulamentul de desfăşurare a examenelor de bacalaureat, monitorizarea în regim video a  scrierii examenelor în această instituţie, precum şi utilizarea aparatelor de bruiaj, pentru blocarea funcţionalităţii telefoanelor mobile pe perioada desfăşurării probelor scrise.

Pe agenda şedinţei s-a regăsit şi chestiunea cu referire la eliberarea unor categorii de absolvenţi de la examene, acceptul pentru unii candidaţi de a susţine examenele la domiciliu sau în sesiunea suplimentară, informează serviciul de presa al Ministerului Educatiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus