Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.05.2011

Procurorul General a dispus instituirea unui grup specializat în investigarea omorurilor cu rezonanţă

Procurorul General a dispus instituirea unui grup specializat în investigarea omorurilor cu rezonanţă

Procurorul General,  Valeriu Zubco a decis de a institui, în cadrul secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, a unui grup specializat în documentarea şi descoperirea infracţiunilor de omor cu o rezonanţă socială sporită.                                                               

Considerentele care au stat la baza creării grupului vizează decizia Consiliului Suprem de Securitate din 6 aprilie curent, privind situaţia la capitolul crimelor deosebit de grave şi excepţional de grave.

Grupul nou format va fi compus din 6 procurori bine instruiţi şi experimentaţi, care vor investiga nemijlocit cazurile de omor, asemeni celor de la Durleşti şi Ialoveni.

În acest sens, Procuratura Generală s-a adresat Guvernului Republicii Moldova în vederea dotării membrilor grupului cu utilajul tehnico-criminalistic şi logistic necesar, inclusiv cu aparatajul pentru efectuarea expertizelor ADN. Notăm că, Republica Moldova este unicul stat din Europa, care nu dispune de un astfel de utilaj.

De asemenea, s-a propus atribuirea la grupul de procurori, a 6 colaboratori operativi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care vor efectua acoperirea operativă pe aceste cazuri şi a unui specialist criminalist, cu aptitudini în domeniul efectuării testărilor cu poligraful, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus