Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.05.2011

ANRE participă la o conferinţă jubiliară a Asociaţiei Regionale a Autorităţilor de Reglementare în Energetică

ANRE participă la o conferinţă jubiliară a Asociaţiei Regionale a Autorităţilor de Reglementare în Energetică

O delegaţie a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) condusă de Victor Parlicov, director general al ANRE, participă la Conferinţa a X - ea privind investiţiile şi reglementarea sectorului energetic organizată de Asociaţia Regională a Autorităţilor de Reglementare în Energetică (ERRA). Conferinţa jubiliară este primul eveniment din cadrul reuniunii anuale ERRA care se desfăşoară, în perioada 16-19 mai, la Sankt - Petersburg, Federaţia Rusă. La ea participă peste o sută de reglementatori din ţările membre ale ERRA.

La conferinţa jubiliară, care îşi va ţine lucrările luni şi marţi, va fi făcut bilanţul activităţilor de reglementare şi trasate obiectivele de dezvoltare a pieţelor energetice regionale. O altă temă de discuţie din agenda conferinţei vizează piaţa energetică a Federaţiei Ruse,  investiţiile şi perspectivele de dezvoltare a acesteia. Organizatorii conferinţei doresc ca aceasta să devină o platformă pentru un schimb activ de experienţă, de idei şi opinii pe marginea problemelor actuale legate de dezvoltarea sectorului energetic, reglementarea pieţelor de energie electrică şi gaze naturale.

Miercuri, reprezentanţii ANRE vor participa la lucrările Adunării anuale a ERRA, iar joi -  la întrunirea conducătorilor autorităţilor de reglementare din ţările membre ale ERRA, la şedinţele comitetelor pentru licenţiere şi concurenţă, tarife şi preţuri, precum şi la şedinţa  grupului de lucru pentru probleme juridice de reglementare.

ERRA a fost constituită în decembrie 2000 de către autorităţile de reglementare în energetică din 15 state din Europa Centrală şi Euroasia, inclusiv din Republica Moldova. Tot atunci ANRE a devenit membru cu drepturi depline al acestei asociaţii regionale. În prezent ERRA întruneşte 24 de membri cu drepturi depline, doi membri asociaţi şi patru membri afiliaţi. Scopul principal al ERRA este de a contribui la perfecţionarea procesului de reglementare a sectorului energetic, la afirmarea unor autorităţi de reglementare stabile şi independente, la îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între ele, informează  Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus