Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.05.2011

Ministerul Economiei a revizuit în creştere majoritatea indicatorilor macroeconomici

Ministerul Economiei a revizuit în creştere majoritatea indicatorilor macroeconomici

Ministerul Economiei a revizuit prognoza indicatorilor macroeconomici pentru anii 2011-2014 elaborată în luna februarie curent. La estimarea indicatorilor macroeconomici s-a luat în consideraţie redresarea economiei mondiale şi ascensiunea economică în ţările - parteneri comerciali ai Republicii Moldova. Aceste evoluţii vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de dezvoltare economică a Republicii Moldova.

Restabilirea cererii externe va influenţa pozitiv la creşterea exporturilor şi, respectiv, dezvoltarea sectorului real.

Un alt factor important este şi restabilirea cererii interne, inclusiv şi datorită creşterii fluxului remitenţelor de peste hotarele ţării, ce va condiţiona, la fel, dezvoltarea sectorului real.

De asemenea, la revizuirea prognozei s-a luat în considerare şi tendinţele dezvoltării economiei naţionale care s-au conturat în primele 3 luni ale anului curent.

Potrivit Ministerul Economiei, luând în considerare tendinţele de dezvoltare a sectorului agrar şi condiţiile climaterice favorabile în primele 3 luni ale anului curent, a fost revizuită prognoza creşterii volumului producţiei agricole pentru anii 2011-2012, respectiv, de la 2% şi 3% până la 5% şi 3,5%. Pentru anii 2013-2014 se prevede creşterea volumului producţiei agricole cu 3% şi 2,5%, respectiv.  De asemenea, se estimează o rată anuală de creştere a producţiei industriale, în termeni reali, până la nivelul de 7,5% pentru anul 2011, câte 7% pentru anii 2012 şi 2013 şi 6,5% pentru anul 2014.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus