Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.04.2011

Marian Lupu va efectua o vizită în România la 28-29 aprilie

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, preşedintele parlamentului, Marian Lupu, va efectua la 28-29 aprilie o vizită oficială la Bucureşti, unde va avea mai multe întrevederi de rang înalt, cu scopul dezvoltării relaţiilor de bună vecinătate şi colaborare dintre cele două state.

Marian Lupu a declarat miercuri că merge la Bucureşti la invitaţia preşedintelui roman, Traian Băsescu. 'Este o vizită care se înscrie perfect în paleta dimensiunii de diplomaţie, promovată în mod evident pe linia instituţiei prezidenţiale', a declarat el.

Programul vizitei include întrevederi cu Traian Băsescu, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, premierul Emil Boc şi, probabil, cu liderii grupurilor parlamentare, a declarat el. De asemenea, Lupu a menţionat că se va întâlni şi cu oameni de afaceri, potenţiali investitori, prin intermediul Camerii de Comerţ şi Industrie a României.

Oficialul de la Chişinău a precizat că va merge la Bucureşti în fruntea unei delegaţii mai mari, care va cuprinde reprezentanţi ai parlamentului, preşedinţiei şi membri ai cabinetului de miniştri, dar lista acesteia va fi făcută public ulterior.

Aceasta va fi prima vizită oficială la Bucureşti a lui Marian Lupu, de când a fost ales în funcţia de preşedinte al parlamentului şi a preluat funcţia de preşedinte interimar al Republicii Moldova, la 30 decembrie 2010. Ultima vizită oficială la Bucureşti a unui politican de asemenea rang din Republica Moldova, a fost cea a lui Mihai Ghimpu, la 27-28 aprilie 2010, scrie Agerpres, .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus