Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.04.2011

Marian Lupu urmează să efectueze un şir de vizite oficiale în mai multe state europene în perioada aprilie-iunie 2011

Marian Lupu urmează să efectueze un şir de vizite oficiale în mai multe state europene în perioada aprilie-iunie 2011

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, urmează să efectueze un şir de vizite oficiale în mai multe state europene în perioada aprilie-iunie 2011. În cadrul acestora Preşedintele va avea întrevederi cu omologii săi din statele pe care le va vizita, cu alte oficialităţi. Pe agenda discuţiilor figurează subiecte de interes comun, aflate pe agenda bilaterală şi internaţională, urmând a fi discutat şi planul de acţiuni în contextul integrării europene a Republicii Moldova.

Preşedintele Marian Lupu va efectua o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 9-13 aprilie, la invitaţia Preşedintelui Parlamentului European Jerzy Buzek. În acest context, Marian Lupu va participa la Reuniunea Forului Parlamentar al Comunităţii Democraţiilor şi va rosti un discurs despre valorificarea oportunităţilor Parteneriatului Estic şi cooperarea interparlamentară.

În perioada 28-29 aprilie, Preşedintele Marian Lupu va efectua o vizită oficială în România.

Marian Lupu urmează să participe la Bruxelles la Reuniunea de constituire a Adunării Parlamentare EURONEST, programată pentru începutul lunii mai. Delegaţia Parlamentului European la Adunarea Parlamentară EURONEST reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic, politică lansată de Uniunea Europeană pentru a-şi apropia vecinii din est şi, respectiv, de a sprijini, inclusiv prin resurse financiare, eforturile acestora pentru implementarea reformelor politice, economice şi sociale.

În perioada 7-8 mai, Preşedintele Marian Lupu va efectua o vizită de lucru la Istanbul, la invitaţia Preşedintelui Republicii Turcia. În context, Marian Lupu va participa la Forul parlamentar, organizat de Uniunea Interparlamentară şi Marea Adunare Naţională a Turciei, cu sprijinul ONU.

Preşedintele Marian Lupu urmează să participe la Sankt-Petersburg la şedinţa Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor membre CSI, în perioada 15-17 mai.

Marian Lupu va participa şi la Summit-ul şefilor de state din Europa Centrală şi de Sud-Est, care se va desfăşura la Varşovia, la sfârşitul lunii mai. 

Totodată, la începutul lunii iunie, Preşedintele va participa la manifestările organizate de autorităţile italiene cu ocazia celebrării a 150 de ani de la fondarea Statului Italian.
 
Preşedintele Marian Lupu urmează să participe la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care va avea loc în perioada 29 iunie - 1 iulie în Muntenegru şi la care vor fi discutate ultimele evoluţii politice şi economice în Europa de Sud-Est, precum şi aspecte din procesul realizării parcursului de integrare europeană a statelor participante, informează Serviciul de presă al Legislativului. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus