Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.04.2011

Dosarul Caramalac va rămîne în gestiunea procurorilor moldoveni

Curtea Supremă de Justiţie a admis recent recursul Procuraturii Generale referitor la o cauză penală în care este învinuit Grigore Caramalac, alias „Bulgaru". Ultimul este învinuit de procurori de comiterea infracţiunilor de banditism, complicitate la tentativă de omor premeditat cu circumstanţe agravante, şantaj şi sustragere în proporţii deosebit de mari din avutul proprietarului, fiind anunţat în urmărire internaţională.

În luna februarie curent, însă, printr-o hotărîre, Judecătoria sect. Rîşcani i-a obligat pe procurori să expedieze cauzele penale în privinţa lui Caramalac în adresa Procuraturii Generale a Federaţiei Ruse pentru efectuarea urmăririi penale.

Procuratura Generală a RM a contestat această hotărire ca fiind vădit ilegală. Potrivit procurorilor, respectiva hotărîre a fost emisă contrar prevederilor Convenţiei europeane privind transferul de proceduri în materie penală şi a Legii „Cu privire la asistenţa juridică internaţională în materie penală".

Astfel, urmare recursului declarat de Procurorul General, procedurile penale pe numele lui Gr.Caramalac vor rămîne în gestiunea Procuraturii Generale a Republicii Moldova.

Concomitent, mai aducem la cunoştinţă că, Procurorul General, Valeriu Zubco, a iniţiat o procedură disciplinară în privinţa judecătorului care a emis încheierea ilegală.

Procedura disciplinară a fost remisă spre examinare Colegiului disciplinar de pe lîngă Consiliul Superior al Magistraturii, informează  Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie: Caramalac

Comentarii (0)

 

Sus