Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.04.2011

Marian Lupu a promulgat transmiterea datelor de arhivă cu privire la Holocaust

Președintele interimar al R.Moldova Marian Lupu a emis decretul pentru promulgarea Legii privind transmiterea transfrontalieră a datelor cu caracter personal către Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii.

Potrivit legii, în scopul cercetării științifice privind Holocaustul și istoria comunității evreiești, prin derogare de la prevederile art. 16 al Legii nr. 17-XVI din 15 februarie 2007 cu privire la protecția datelor cu caracter personal, se permite transmiterea transfrontalieră Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii a datelor cu caracter personal (din perioada anilor 1933 - 1945), prelucrate de Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova.

Legea a fost adoptată în rezultatul încheierii Acordului între Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA și Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova, semnat la 20 ianuarie 2010 la Washington. Datele respective urmează a fi transmise în vederea studierii crimelor care au avut loc în perioada celui de-al doilea război mondial, informează Servicilul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus