Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.03.2011

Primăria Chişinău trece la sistemul de gestionare electronică a documentelor

Începând cu data de 15 martie a.c., aparatul Primăriei Chişinău şi preturile de sector trec la sistemul de gestionare electronică a documentelor şi a fluxurilor de lucru. Astfel, administraţia municipală începe procesul de tranziţie spre sistemul de e-guvernare, fiind prima administraţie locală din R. Moldova care implementează un asemenea sistem.  
 
Sistemul de gestiune electronică a documentelor şi fluxurilor de lucru reprezintă un instrument complet de gestiune a documentelor, registratură electronică şi arhivă electronică, care va asigura în mod special: crearea unui sistem informaţional unic în cadrul Primăriei municipiului Chişinău şi Preturilor de sector; asigurarea precondiţiilor informatice pentru implementarea în Primăria municipiului a standardelor de calitate internaţională de management (ISO 9001); monitorizarea electronică a modului de examinare a scrisorilor, dar şi a termenilor de executare a dispoziţiilor şi deciziilor emise de primarul general şi Consiliul municipal Chişinău; trecerea tuturor registrelor de circulaţie a documentaţiei în cadrul Primăriei municipiului Chişinău în format electronic; integrarea registrelor electronice ale Primăriei cu site-ul Primăriei municipiului Chişinău (http://www.chisinau.md/), astfel încât cetăţenii şi agenţii economici vor putea afla on-line stadiul cererilor depuse la Primărie, în baza numărului de înregistrare.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu PNUD-Moldova, cu asistenţă financiară din partea Guvernului României şi Fundaţiei Soros-Moldova. Costul total al proiectului este 200 mii dolari SUA, resurse care au fost direcţionate pentru dotarea tehnică, analiza detaliată a fluxurilor existente de documente, elaborarea şi configurarea sistemului soft şi deservirea tehnică a sistemului. Elaborarea şi implementarea soluţiei informatice de gestiune electronică a documentelor în cadrul Primăriei Chişinău şi Preturilor de sector a fost efectuată de către SC „Sivadoc" SA, România, compania fiind selectată în urma unei licitaţii internaţionale organizate de PNUD-Moldova, informează Serviciul de presă al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus