Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.03.2011

Alcool etilic confiscat

2600 decalitri de alcool etilic au fost ridicaţi de ofiţerii CCCEC în cadrul unei operaţiuni desfăşurate sîmbătă 12 martie în Ialoveni. Patru bărbaţi din Costesti au fost reţinuţi în momentul în care încercau să comercializeze 26 tone de spirt la preţ de 24 de lei litrul unor terţe persoane. Tranzacţia a avut loc pe strada Grigore Vieru, or. Ialoveni.

Potrivit  CCCEC, la momentul intervenţiei Centrului, cei patru nu au putut prezenta documente de provenienţă legală a mărfii, dar nici acte care ar confirma activitatea de antreprenoriat al acestora. Pe acest caz se acumulează toate materialele necesare în vederea adoptării unei decizii conform legislaţiei în vigoare. Actualmente, cisterna cu alcool a fost depozitată pentru păstrare, fiind întocmit şi un proces-verbal privind contravenţia administrativă (art.265) - „achiziţionarea, păstrarea, transportul spre comercializare şi comercializarea ilegală a valorilor materiale".

Potrivit Codului contravenţional, această încălcare se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 2000 lei. În acelaşi timp marfa urmează a fi confiscată în folosul statului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus