Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2011

Joe Biden: Este în interesul SUA, Europei şi întregii regiuni ca Moldova să-şi întărească progresul democratic

Joe Biden: Este în interesul SUA, Europei şi întregii regiuni ca Moldova să-şi întărească progresul democratic

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden a felicitat la Chişinău autorităţile Moldovei pentru reformele democratice şi a spus că ţara sa sprijină integrarea deplină a Moldovei în Uniunea Europeană.

„Este în interesul Statelor Unite, Europei şi întregii regiuni ca Moldova să-şi întărească progresul democratic şi să devină integrată pe deplin în Europa".

La conferinţa de presă comună cu premierul Vlad Filat, vicepreşedintele american a mai spus că Statele Unite ajută Moldova să-şi întărească instituţiile democratice şi să se dezvolte economic, inclusiv prin programul Compact de 262 de milioane de dolari al Corporaţiei Millenium Chalenge Account. Dar Joseph Biden a mai spus că Statele Unite ar dori dezvoltarea mediului de afaceri şi mai multe investiţii americane în economia Moldovei.

La conferinţa de presă care a precedat discursul public al lui Joseph Biden aşteptat în scuarul Operei Naţionale din Chişinău, vicepreşedintele american a mai spus că Statele Unite sprijină rezolvarea conflictului transnistrean în cadrul unei Moldove suverane şi integre şi că a abordat în discuţiile de la Moscova chestiunea reluării negocierilor pe tema Transnistriei.

Vicepreşedintele Biden am mai îndemnat autorităţile moldovene să colaboreze cu Muzeul Holocaustului, memorialul Yad Vashem din Israel şi cu alte instituţii pentru a deschide permanent accesul comunităţii internaţionale la arhivele Moldovei ca „istoria acestei catastrofe să fie spusă până la capăt", relatează Europa Liberă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus