Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.03.2011

Autoritate criminală ucisă de colegii de puşcărie: verdict pentru cinci deţinuţi

Procuratura Generală informează că cinci deţinuţi ai Penitenciarului nr.15 din Cricova, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 13 şi 16 ani închisoare pentru omorul intenţionat al unui coleg.

Procurorii au reuşit să demonstreze că, în urma unui conflict cu autoritatea criminală Daşic A., allias „Львовский", la 28 august 2008 cei cinci deţinuţi au intrat în sala sportivă a penitenciarului, unde la acel moment se antrena victima şi l-au atacat cu o deosebită cruzime. În rezultatul multiplelor lovituri aplicate cu mîinile, picioarele şi inventarul sportiv, ultimul a decedat.
Probele prezentate de procurori au demonstrat că, pentru a ascunde urmele crimei, inculpaţii au dus cadavrul între etajele instituţiei penitenciare unde l-au abandonat.

Datele procurorilor arată că cei cinci inculpaţi îşi ispăşeau pedepsele pentru comiterea de crime grave şi deosebit de grave, şi erau membri ai organizaţiei criminale conduse de „Machena".

Respectiva cauză penală a fost instrumentată de Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, care la 1 iulie 2009 a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul Judecătoriei sect. Rîşcani al capitalei.
Sentinţa cu drept de apel în modul prevăzut de lege, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus