Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.03.2011

A obținut pașaport fără actele obligatorii… cu 200 euro și 1000 lei

Potrivit CCCEC, ofițerii anticorupție au reținut vineri 4 martie două persoane, suspectate de trafic de influență prin extorcarea a 200 de euro și 1000 de lei de la un cetățean.

Potrivit denunțătorului, banii ar fi fost pretinși pentru perfectarea pașaportului în lipsa documentelor obligatorii - în acest caz a livretului militar și certificatului de căsătorie. Cele două persoane, foști angajanți ai unor agenții de pază, ar fi susținut că au influență asupra funcționarilor din cadrul Ministerului tehnologiei informației și că-i poate determina să elibereze pașaportul fără a ține cont de neprezentarea actelor necesare.

Operațiunea a avut loc la 4 martie, ora 14:30, în mun. Chişinău str. Puşkin, iar cele două persoane au fost reținute în flagrant delict. Aceasta a fost ultima tranșă de bani, din cele trei, care au avut loc sub controlul ofițerilor anticorupție.
Ei au fost reținuți pentru 72 de ore și se află în Izolatorul de detenție provzorie al CCCEC.

Astăzi, bănuiții urmează să fie înfățișați instanței de judecată pentru a li se decide măsura de reprimare.

În prezent, pe numele celor doi a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal al RM - traficul de influență.
Ofițerii de urmărire penală ai CCCEC investighează cauza sub toate aspectele, inclusiv prin prisma complicitatii unor funcționari de stat  în eliberarea documentului vizat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus