Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.03.2011

La Chişinău va fi organizat Forumul Internaţional al Procurorilor Europeni

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale,Klaus Fleishmann, Procurorul General Public al Statului liber Saxonia, Germania însoţit de  Procurorul Public Superior, Wolfgang Klein, efectuează în perioada 3 - 4 martie o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia Procurorului General al R. Moldova, Valeriu Zubco.

Vizita oaspeţilor germani survine ca rezultat al intensificării în ultimii ani a relaţiilor bilaterale moldo-germane cu accent pe găsirea unor modalităţi concrete de dezvoltare a acestora în direcţia edificării bazei raporturilor în sferele de interes comun.
Scopul principal al vizitei constă în întîlnirea cu Procurorul General al Republicii Moldova pentru a pune în discuţie posibilitatea organizării la Chişinău a celui de-al 15-a Forum Internaţional al Procurorilor Europeni.

Evenimentul urmează să aibă loc în anul 2012 în parteneriat cu Parchetul General din Saxonia şi Comisia Europeană prin instrumentul Asistenţă Tehnică si Schimb de Informaţii (TAIEX).

În decursul celor două zile de aflare a înalţilor oaspeţi la Chişinău, vor fi organizate întîlniri oficiale cu Corpul de conducere a Procuraturii Generale şi Consiliul Superior al Procurorilor. De asemenea, delegaţia va vizita o procuratură sectorală din capitală, unde oaspeţii vor discuta cu colectivul de procurori aspecte ce ţin de specificul, problemele şi deficienţele din activitatea organelor Procuraturii RM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus