Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.02.2011

Circa cinci kilograme de aur şi argint confiscate de CCCEC

Potrivit CCCEC, 2 800 grame de articole din aur, inclusiv 148  incrustate cu diamante, şi  2 100 grame de articole din argint au fost ridicate săptămîna trecută de ofiţerii Centrului anticorupţie în cadrul unei razii inopinate în unităţile de comercializare a metalelor preţioase.

Valoarea totală a metalelor ridicate a fost estimată la circa 1 500 000 lei, iar operaţiunea a avut drept scop depistarea şi contracararea cazurilor de introducere prin contrabandă a produselor de giuvaer.

Conform rezultatelor prealabile, pentru cantitatea de articole vizate, niciunul din agenţii economici nu au putut prezenta documente ce ar confirma provenienţa lor legală.

Totodată marfa examinată avea marcaj suspect, bănuială susţinută de depistarea unei scule pentru sigilarea etichetelor pe articole din metale preţioase, precum şi agende cu înscrieri „de ciornă" a rulajelor articolelor comercializate prin unităţile comerciale.

În acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul lit. a) şi d) alin. (5) art. 248 Cod penal, pe faptul introducerii în ţară prin contrabandă, legalizării ulterioare şi punerii în circulaţie a articolelor din metale preţioase.


În cadrul aceluiaşi dosar activitatea economico-financiară a cinci întreprinderi verificate a fost supusă reviziei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus