Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.02.2011

Procuratura Generală a acţionat în judecată doi foşti poliţişti

Procuratura Generală a acţionat în judecată doi foşti poliţişti cu o cerere privind încasarea în mod solidar şi în ordine de regres a sumei de 7 mii lei. 

În fapt, prin hotărârile judecătoreşti naţionale rămase definitive s-a dispus încasarea acestei sume din bugetul de stat în beneficiul lui O.V. cu titlu de prejudiciu moral, cauzat prin acţiunile ilegale ale organului de urmărire penală.

O.V. în 2006 a fost suspectat de comiterea unui furt şi de constrângerea unui martor de a da declaraţii false. În cadrul investigaţiilor penale, ultimul a fost supus maltratărilor din partea celor doi poliţişti, care ulterior au fost condamnaţi penal pentru comiterea infracţiunilor de tortură şi depăşire a atribuţiilor de serviciu.

La rândul său, O.V. a fost scos de sub urmărirea penală, cu încetarea procedurilor iniţiate în privinţa lui. Acest temei a stat la baza compensării prejudiciului moral de către instanţele judecătoreşti naţionale.

În calitate de reclamant figurează Ministerul Finanţelor, la demersul căruia Procuratura Generală a iniţiat verificări conform legislaţiei privind modul de reparare a prejudiciului cauzat prin acţiunile ilicite ale organelor de urmărire penală, ale procuraturii şi ale instanţelor judecătoreşti.

Acţiunea a fost expediată la 21 februarie curent în judecătoria sect. Ciocana, pentru examinare în fond, informează un comunicat al Procuraturii Generale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus