Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.02.2011

3000 euro pentru al patrulea avocat reţinut în anul acesta de CCCEC

Potrivit CCCEC, al patrulea avocat a fost reţinut vineri, 18 februarie de către ofiţerii Centrului anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă. Potrivit denunţătorului, avocatul ar fi pretins 3000 euro pentru a determina procurorii şi judecătorii din Procuratura şi, repsectiv, Judecătoria raionului Leova să soluţioneze favorabil urmărirea penală pornită pe numele unei cetăţene, precum şi atragerea ei la răspundere contravenţională.

Totodată, apărătorul urma să rezolve şi problema schimbării măsurii de reprimare „arest" a inculpatei pe una non-privativă de libertate.

La 17 februarie 2011 avocatul a primit prima tranşă sau 1000 de euro din suma pretinsă iniţial, iar la 18 februarie acesta a primit şi restul - 2000 euro. Astfel, ofiţerii Direcţiei generale teritoriale „Sud" au intervenit în momentul transmiterii sumei de 2000 de euro marcaţi „mită CCCEC".

Avocatul a fost reţinut lîngă autogara r. Leova. În acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul al. 2, lit.b) art. 326 Cod penal - „traficul de influenţă". Avocatul este cercetat în stare de libertate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus