Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.02.2011

Programului naţional de implementare a Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize va fi prezentat la 18 februarie 2011, la Bruxelles

Programului naţional de implementare a Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize va fi prezentat la 18 februarie 2011, la Bruxelles

Comisia guvernamentală pentru integrare europeană s-a întrunit joi într-o şedinţă prezidată de premierul Vlad Filat, pentru a
examina subiecte ce ţin de Planul de Acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize şi priorităţile de reformă ale Republicii Moldova în cadrul dialogului moldo-comunitar.

Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a menţionat că prevederile documentului urmează a fi implementat în două etape. Prima etapă vizează consolidarea cadrului juridic, iar a doua - implementarea activităţilor formulate în Plan.

Vicepremierul a mai informat că proiectul Programului naţional de implementare a Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize a fost remis pe data de 31 ianuarie 2011 Comisiei Europene, pentru o consultare prealabilă.

După adaptarea acestuia la recomandările şi comentariile Comisiei Europene, documentul urmează a fi aprobat de Guvernul RM şi prezentat oficial Comisiei Europene, în cadrul următoarei Reuniuni a Înalţilor Oficiali ai Dialogului pe vize care va avea loc la 18 februarie 2011, la Bruxelles, iar ţara noastră va fi reprezentată de către viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, informează Serviciul de presă al Executivului.

Guvernul de la Chişinău a obţinut  la 24 ianuarie Planul de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize Uniunea Europeană - Republica Moldova. Documentul i-a fost înmânat premierului Vlad Filat de Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus