Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.02.2011

Comitetului Moneyval din cadrul Consiliului Europei în aprilie va prezenta un raport privind situaţia din R.Moldova

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, Preşedinte interimar al R.Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu conducerea Comitetului de Evaluare a Măsurilor de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din cadrul Consiliului Europei.

În cadrul întrevederii părţile au făcut un schimb de opinii referitor la cooperarea Republicii Moldova cu experţii Comitetului Moneyval în vederea prevenirii şi combaterii spălării banilor, respectiv strategii pentru eficientizarea sistemului naţional de combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului.

Reprezentanţii Comitetului Moneyval au dat asigurări că Republica Moldova va beneficia şi în continuare de asistenţă, iar la şedinţa din aprilie a Comitetului de Evaluare a Măsurilor de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor urmează a fi prezentat un raport privind situaţia din Republica Moldova.

Conducerea Republicii Moldova şi-a asumat ferm angajamentul în combaterea acestui flagel negativ şi depune eforturi susţinute în acest sens, dovadă fiind demararea unor anchete şi instrumentarea unor dosare care presupun asemenea infracţiuni, a precizat Preşedintele. Totodată, Marian Lupu a reiterat faptul că Republica Moldova va respecta angajamentele asumate în cadrul Consiliului Europei şi şi-a exprimat speranţa că, în cel mai scurt timp, ţara noastră va trece la etapa de post-monitorizare. 

La întrevedere au mai participat Alexandru Stoianoglo, preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, Aurel Băieşu, consilierul Preşedintelui, Viorel Chetraru, directorul CCCEC.

Republica Moldova este membru al Comitetului de Evaluare a Măsurilor de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din 1997. Scopul Comitetului Moneyval este de a asigura că statele membre deţin sisteme eficiente de combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului, respectându-se, totodată standardele internaţionale relevante în acest domeniu, informează Serviciul de presă al Legislativului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus