Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.01.2011

Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în R.Moldova

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzimin. Părţile au discutat diverse subiecte ale vieţii social-politice din Republica Moldova.

Pe parcursul discuţiilor, părţile au abordat situaţia post-electorală din Republica Moldova şi de asemenea, au făcut schimb de opinii asupra viitoarelor posibile scenarii în ceea ce ţine de dezvoltarea ţării. În acest context, Vladimir Voronin a menţionat că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, aşa cum a fost expus în repetate rînduri şi anterior, este contra unor noi alegeri anticipate. Pe fundalul situaţiei deplorabile în care se află Moldova în prezent atît din punct de vedere economic şi social, cît şi din punct de vedere politic - situaţia de incertitudine şi eventuale noi alegeri anticipate ar putea şi mai mult să afecteze dezvoltarea Republicii Moldova şi astfel să complice în continuare viaţa cetăţenilor simpli.

Potrivit unui comunicat al PCRM, referindu-se la modalitatea de alegere a şefului statului, la fel ca şi a candidaturii la această funcţie, Preşedintele PCRM a specificat că există mai multe opţiuni în acest sens. Multe din aceste opţiuni au fost deja vehiculate în mass-media locală.

Potrivit Moldpres, AIE ar putea ceda mai multe instituţii de stat comuniştilor pentru a obţine cele două voturi necesare pentru alegerea şefului statului. Declaraţia a fost făcută astăzi pentru un post TV de către liderul PD, Marian Lupu.

Potrivit lui Marian Lupu, componentele AIE sînt gata să discute cu PCRM propunerile pe care le înaintează comuniştii pentru alegerea şefului statului. Lupu a adăugat că AIE ar putea ceda mai multe instituţii de stat în gestiunea comuniştilor. El s-a referit la o declaraţie anterioară a deputatului PCRM, Sergiu Sîrbu, care a spus că formaţiunea din care face parte ar putea vota pentru alegerea şefului statului, dacă va controla Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Comisia Electorală Centrală şi Curtea de Conturi.

"Eu cred că dincolo de instituţiile vizate de PCRM ar mai putea fi puse în discuţie şi alte instituţii. Colegii din PCRM trebuie să spună clar ce vor şi în ce condiţii vor vota candidatul AIE la funcţia de preşedinte", a menţionat liderul democrat.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus