Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.01.2011

Kalman Mizsei: Sunt convins că 2011 va fi un an bun pentru Republica Moldova

Kalman Mizsei: Sunt convins că 2011 va fi un an bun pentru Republica Moldova

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu Kalman Mizsei, cu ocazia încheierii mandatului de Reprezentant Special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

Sunt convins că 2011 va fi un an bun pentru Republica Moldova, a declarat Kalman Mizsei în cadrul întrevederii. Dincolo de amplasarea geografică, foarte avantajoasă, dincolo de guvernarea democratică şi succesele înregistrate, mai dispuneţi şi de sprijinul comunităţii europene. Îmi exprim convingerea că veţi realiza în cel mai scurt timp obiectivele propuse, pentru a vă încadra perfect în familia europeană, a cărei membri sunteţi de facto.

Cei patru ani, cât am îndeplinit funcţia de Reprezentant Special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova au fost cei mai intenşi din cariera mea diplomatică şi sunt mândru că am fost împreună cu poporul vostru în acest răstimp, a declarat la finalul întrevederii Kalman Mizsei.

Integrarea europeană este o prioritate absolută a politicii interne şi externe a ţării. Vom valorifica toate oportunităţile, inclusiv Parteneriatul Estic, pentru a aprofunda şi extinde colaborarea moldo-comunitară, a declarat Marian Lupu. Un rol deosebit, în acest context, i-a revenit dlui Kalman Mizsei, care şi-a adus contribuţia personală, în aceşti patru ani, în vederea aprofundării şi consolidării dialogului moldo-comunitar.

Kalman Mizsei va fi înlocuit, în calitate de Reprezentant Special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, de Miroslav Lajčák, Ministru de Externe al Republicii Slovace în anii 2009-2010, informează un comunicat al Legislativului.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus