Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.01.2011

Marian Lupu a promulgat Legea cu privire la Guvern

Marian Lupu a promulgat Legea cu privire la Guvern

Preşedintele interimar al R.Moldova Marian Lupu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 64-XII din 31 mai 1990 cu privire la Guvern.

Modificările la Legea cu privire la Guvern au fost adoptate cu votul majorităţii deputaţilor la şedinţa Parlamentului din 12 ianuarie 2011. Acestea vizează redenumirea a două ministere. „Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale" se va numi „Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor", iar „Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor" devine „Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor".

Totodată, articolul 25 va fi completat după cum urmează: „Ordinea de zi a şedinţelor Guvernului se aprobă de acesta la propunerea Prezidiului Guvernului" şi, respectiv, „Hotărârile şi ordonanţele se adoptă cu votul majorităţii membrilor Guvernului."

Au fost operate modificări şi la articolul 26 referitor la Prezidiul Guvernului. Acesta va avea următorul cuprins: " Pentru coordonarea activităţii interne a Guvernului şi în scopul aprobării proiectului ordinii de zi a şedinţelor Guvernului, se formează Prezidiul Guvernului din care fac parte Prim-ministrul şi viceprim-miniştrii.
Şedinţa Prezidiului Guvernului se convoacă de Prim-ministru şi se consideră deliberativă dacă la ea participă toţi membrii Prezidiului. În cazul absenţei unui viceprim-ministru, acesta va delega pentru participare la şedinţă cu drepturi depline un alt membru al Guvernului. Deciziile în cadrul Prezidiului Guvernului se adoptă prin consens."

Potrivit articolului 31, Guvernul Republicii Moldova, în termen de o lună, va prezenta Parlamentului propuneri privind aducerea legislaţiei în vigoare în concordanţă cu prezenta lege şi va aduce actele sale normative în concordanţă cu prezenta lege, informează un comunicat al Legislativului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus