Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.01.2011

PD a stabilit candidaturile pentru funcțiile de conducere, care-i revin în cadrul Guvernului

PD a stabilit candidaturile pentru funcțiile de conducere, care-i revin în cadrul Guvernului

Biroul Executiv Politic al Partidului Democrat s-a întrunit astăzi într-o ședință, în cadrul căreia au fost discutate aspecte ce țin de elaborarea proiectului programului de guvernare. Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat după ședință că au fost evaluate rezultatele activității grupurilor de experți, precum și desemnate candidaturile exponenților Partidului Democrat pentru funcțiile de conducere în cadrul Guvernului.

Marian Lupu a constatat că discuțiile au fost constructive, utile și vor fi făcute publice după întrevederea liderilor celor trei partide, care au format alianța de guvernare.

"Nu există divergențe principiale privind programul de guvernare. Mai sunt câteva puncte asupra cărora se mai discută, cum ar fi reforma sistemului judecătoresc, procuraturii, sistemului organelor de drept. Poziția noastră este să nu ne limităm la anumite elemente, care să fie puse în discuție, fără a avea o abordare de ansamblu privind reforma. Pledăm pentru o abordare profesionistă, una foarte clară", a precizat președintele PDM.

În ceea ce ține de desemnarea candidaturilor pentru funcțiile din cadrul Guvernului, Marian Lupu a menționat că va fi respectat principiul continuității, neuitând, însă, de cel al profesionalismului, relatează un comunicat al PDM.

Potrivit Europei Libere,  Valeriu Lazăr va prelua iar portofoliul de ministru al economiei, Valentina Buliga - al protecţiei sociale, Marcel Răducan - al construcţiilor şi Boris Focşa - al culturii. Tot democraţii vor avea cuvintul decisiv in ceea ce proveste functie de Procuror General, deţinută actualmente Valeriu Zubco.

Cât priveşte portofoliul de la tehnologii informaţionale deţinut anterior de reprezentantul Alianţei Moldova Noastră, democraţii spun că au mai mulţi candidaţi, din rîndurile deputaţilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus