Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.12.2010

Guvernul a condamnat public verdictul dat la Tiraspol împotriva lui Ernest Vardanean

Viceprim-ministrul Victor Osipov a convocat astăzi o şedinţă în problema condamnării ilegale a jurnalistului Ernest Vardanean. La şedinţă au participat reprezentanţii Comisiei Unificate de Control, Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Preşedinţiei Republicii Moldova.

Victor Osipov a condamnat comportamentul autorităţilor de la Tiraspol. Vicepremierul a calificat aceste acţiuni ca fiind îndreptate împotriva securităţii cetăţenilor şi statului Republica Moldova, precum şi o subminare a masurilor de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului. Viceprim-ministrul a declarat că autorităţile Republicii Moldova vor continua eforturile de eliberare a cetăţenilor Ernest Vardanean şi Ilie cazac, reţinuţi ilegal de către organele transnistrene.

Judecatoria suprema a RMN l-a condamnat la 15 ani de privatiune de libertate fara confiscarea averii pe Ernest Vardanean pentru inalta tradare in baza articolului 271 a Codului penal al nerecunoscutei republici nistrene.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus