Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.12.2010

Guvernul a alocat 6 servere performante pentru buna funcționare a site-urilor unor instituții ale statului

Guvernul a alocat 6 servere performante pentru buna funcționare a site-ului postului public de televiziune „Moldova 1", Comisiei Electorale Centrale și alte instituții ale statului.

Conform hotărîrii aprobate astăzi de Cabinetul de Miniştri, cele șase servere performante alocate pentru consolidarea site-urilor mai multor instituții publice, sînt distribuite după cum urmează: IPNA Compania "Teleradio - Moldova" (Moldova 1) - 2 servere, Comisia Electorală Centrală - 1 server, Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului - 1 server, ÎS „Centrul de telecomunicaţii speciale" - 1 server și Biroul Național de Statistică - 1 server.
Echipamentul provine din asistența chineză de care a beneficiat Republica Moldova și va contribui ca datele statistice de la Biroul Național de Statistică să fie mai accesibile, postul public de televiziune „Moldova 1" să-și poată plasa emisiunile video pe pagina web.

De asemenea, vor putea fi obținute mai rapid imagini video calitative de pe site-ul Guvernului, iar site-ul www.cec.md și www.voteaza.md vor putea fi accesate mai ușor în perioada alegerilor.

Hotărîrea contribuie la realizarea obiectivelor Programului de activitate a Guvernului „Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare 2009-2013", în scopul creării cadrului instituţional pentru dezvoltarea societăţii informaţionale și prestării către cetăţeni a unor servicii publice de calitate, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus