Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.12.2010

Jerzy Buzek va efectua vineri, 10 decembrie, o vizită la Chişinău

Jerzy Buzek va efectua vineri, 10 decembrie, o vizită la Chişinău

La invitaţia Prim-ministrului Vlad Filat, Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek va efectua vineri, 10 decembrie, o vizită la Chişinău. În cadrul vizitei, Jerzy Buzek va avea o întrevedere cu Prim-ministrul Vlad Filat, după care cei doi oficiali vor face declaraţii pentru presă.

Preşedintele Parlamentului European are programate întrevederi cu liderii partidelor care au acces în Parlamentul RM după alegerile din 28 noiembrie 2010, cu ambasadorii statelor membre ale UE, acreditaţi la Chişinău, precum şi o prelegere pentru studenţii ASEM.

Înainte de vizita sa, preşedintele Buzek a declarat:

"Sunt bucuros să vizitez Republica Moldova cu un mesaj de solidaritate şi sprijin. În doar un an, ţara a înregistrat progrese impresionante pe calea sa europeană. Vreau să încurajez Republica Moldova să rămână fermă pe această poziţie.

În cadrul vizitei mele vreau să arăt sprijinul continuu acordat de UE pentru Republica Moldova şi cetăţenilor săi în această perioadă importantă şi aprobarea noastră deplină a agendei de reforme europene, pe care Moldova  a continut-o în mod activ pe parcursul ultimului an. Vreau să încurajez stabilitatea politică în ţară, să susţin unitatea dintre liderii politici şi să-i încurajez să găsească în cele din urmă o soluţie pentru impasul constituţional şi instituţional.

Moldova are potenţialul de a deveni o naţiune modernă şi prosperă, unde tinerii îşi pot realiza visele în ţara lor de origine şi nu căutându-şi norocul în străinătate.

Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova în acest angajament important.

Stabilitatea, unitatea şi continuitatea programului de reforme sunt elementele cheie pentru a menţine un angajament constructiv pentru viitorul european al Republicii Moldova."

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus