Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.11.2010

Moldova are înscrise în competiţie un numar de 12 invenţii noi la Concursul internaţional Bruxelles-Eureka

În perioada 18-20 noiembrie 2010, la Bruxelles s-a desfăşurat cea de-a 59-a ediţie  a Salonului Internaţional de Inventică, Cercetare şi Tehnologii Noi „Bruxelles-Innova-2010",  la care a participat şi Republica Moldova. Delegaţia de inventatori a ţării noastre a fost condusă de dl Aurelian Gulea, Doctor habilitat, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova.

La ediţia din anul curent au luat parte cercetători şi inventatori din peste 30 de ţări, între care Franţa, Germania, Marea Britanie, Belgia, România, Spania, Maroc, Serbia, Polonia, care au prezentat peste 500 de invenţii noi, amplasate pe o un spaţiu expoziţional de 4.000 m².

În cadrul prestigiosului concurs Bruxelles-EUREKA, desfăşurat  pe parcursul Salonului Internaţional, Republica Moldova a înscris 12 invenţii noi, în domenii precum medicina, biologia, energia electrică şi electronică, energetica, apicultura  şi industria alimentară, care au scos în evidenţă potenţialul ştiinţei moldoveneşti.

De notat că, Republica Moldova participă la concursul Bruxelles-EUREKA, începând cu anul 1993. 

Pe durata desfăşurării Salonului Internaţional de Inventică au avut loc o serie de seminare şi conferinţe tematice, expoziţia constituind o bună oportunitate pentru stabilirea contactelor dintre comunitatea ştiinţifică şi tehnică şi reprezentanţii mediului de afaceri, informează un comunicat al Ambasadei RM la Bruxelles.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus