Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.11.2010

În Chişinău începe procesul de sortare a deşeurilor

În oraşul Chişinău, pe platourile de colectare a deşeurilor va fi amplasat câte un container suplimentar de colectarea a sticlei. Cu o iniţiativă în acest sens a venit primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Potrivit edilului Chişinăului, la ora actuală în oraş activează 2 întreprinderi de producere a sticlei, ÎS „Fabrica de sticlă din Chişinău" şi „Class Container Company" SA, care importă cioburi de sticlă de peste hotare, pentru aşi asigura funcţionarea în regim non-stop. În acelaşi timp, municipalitatea colectează sticla de rând cu celelalte deşeuri, a subliniat Dorin Chirtoacă.

În context, primarul de Chişinău a solicitat ÎM Regia „Autosalubritate" să examineze posibilitatea amplasării a cel puţin câte un container pe fiecare platou de colectare a deşeurilor, precum se procedează cu sticlele de masă plastică. De asemenea, tomberoanele existente ar putea fi modificate, pentru a asigura posibilitatea colectării separate a sticlei. Regia „Autosalubritate" va analiza situaţia şi va veni cu soluţii în acest sens.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus