Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.11.2010

Baconschi spune că nu este nicio problemă în semnarea tratatului cu R. Moldova

Preşedintele Comisiei de politică externă din Cameră, Attila Korodi, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că ministrul Teodor Baconschi a explicat luni seară, la întâlnirea cu deputaţii, că nu sunt probleme în ceea ce priveşte semnarea Tratatului privind regimul frontierei cu Republica Moldova.

"Ministrul ne-a spus că sunt voci care susţin că este în neregulă modul de semnare a Tratatului privind regimul de frontieră. El ne-a asigurat că nu este aşa, că, potrivit jurisprudenţei şi potrivit procedurilor internaţionale, semnarea Tratatului în urmă cu o săptămână de către dânsul şi premierul Vlad Filat nu prezintă nicio problemă", a spus Korodi, contactat de MEDIAFAX.

Întrebat în legătură cu întâlnirea desfăşurată luni seară cu ministrul Teodor Baconschi, Attila Korodi a spus că a fost o discuţie tehnică, strict despre Tratatul privind regimul de frontieră, prevederile şi condiţiile de semnare ale acestuia. Potrivit preşedintelui Comisiei de politică externă din Cameră, s-a mai discutat despre alegerile din 28 noiembrie din R.Moldova şi despre rezultatele pozitive ale întâlnirii Grupului de prieteni UE-R.Moldova de la sfârşitul lunii septembrie. "Ministrul ne-a spus că, din punctul său de vedere, ce s-a propus din perspectiva relaţiilor bilaterale, s-a realizat anul acesta", a spus el.

Întrebat cum comentează, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de politică externă, acuzaţiile lui Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al R.Moldova, care a afirmat marţi că Tratatul privind regimul frontierei, semnat la 8 noiembrie, este neconstituţional, Korodi a spus: "Din informaţiile mele, nu poate fi neconstituţional nici în România şi nici în Republica Moldova. Nu înţeleg de unde vine această

informare. Sunt convins că, dacă era vreo problemă, România nu semna".

Membrii Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor s-au întâlnit, luni, cu ministrul Teodor Baconschi pentru a discuta relaţiile României cu Republica Moldova în contextul semnării Tratatului de frontieră dintre cele două state, a informat marţi Camera Deputaţilor. (Cotidianul.ro)

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus