Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.11.2010

Un sirian este învinuit de organizarea migraţiei ilegale şi scoatere ilegală a copiilor din ţară

Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale l-a pus sub învinuire pe un cetăţean al Siriei pentru organizarea migraţiei ilegale şi scoatere ilegală a copiilor din ţară.

Cetăţeanul Siriei Hamed Tarif Hassan este învinuit de procurori că, în intervalul martie - aprilie 2010, împreună cu alte persoane, inclusiv cetăţeni ai altor state, contra sumei de 20 mii euro a organizat migraţia ilegală în statele din spaţiul Schengen pentru 3 cetăţeni ai Irakului şi rudele minore ale acestora, prin tranzitarea ilegală a teritoriului României.
Potrivit procurorilor, cetăţeanul Siriei Hamed Tarif Hassan se află pe teritoriul Republicii Moldova din anul 2006 şi este administrator la două localuri din capitală „Tanuţa&Co" şi „Hamed &Co".

Judecătoria sectorului Centru a admis demersul procurorilor şi a aplicat învinuitului arest pentru 30 de zile.
Procuratura Generală în colaborare cu autorităţile competente ale României continuă acţiunile de urmărire penală întru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea ilegală şi tragerea lor la răspundere.
Statisticile Procuraturii Generale arată că în decursul a 10 luni 2010 în republică au fost înregistrate 375 de infracţiuni ce se referă la categoria trafic de persoane, dintre care: trafic de fiinţe umane - 129; trafic de copii - 18; scoaterea ilegală a copiilor din ţară - 12; proxenetism - 116; organizarea migraţiei ilegale - 100.

În aceiaşi perioadă au fost trimise în judecată pentru examinare în fond 173 cauze penale, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus