Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.10.2010

Procurorii au finalizat şi cel de-al doilea dosar pe numele lui Iacob Gumeniţă

Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală şi în dosarul în care fostul comisar al capitalei, Iacob Gumeniţă este învinuit de exces de putere în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.

Din probele administrate de procurori rezultă că în perioada menţionată, la intersecţia dintre bd.Ştefan cel Mare cu strada Puşkin, în timpul intervenirii în forţă întru „restabilirea ordinii publice", de către colaboratorii de poliţie a fost aplicată nemotivat violenţa în privinţa mai multor cetăţeni.

Unele persoane au fost plasate cu forţa în autoturisme civile şi de serviciu, şi duse în comisariate de poliţie, altele - maltratate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, fiindu-le provocate dureri fizice şi înjosită demnitatea.
Recent, procurorii i-au înaintat fostului comisar Gumeniţă învinuirea şi i-au aplicat interdicţia de a nu părăsi ţara în decurs de 30 de zile.

Amintim că, Procuratura Generală a lansat, în cadrul unei conferinţe de presă, un apel către victimele şi martorii acţiunilor prezentate în imaginile video, inclusiv cei plasaţi forţat în autoturismele „TAXI" şi „PICKUP" din înregistrări şi escortaţi în comisariatele de poliţie din capitală, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus