Trimite e-mail | Printeaza
IT
15.10.2010

Procuratura Generală investighează presupusele încălcări ale drepturilor de autor comise pe www.torrentsmd.com

Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul încălcării dreptului de autor şi a drepturilor conexe, precum şi punerii ilegale la dispoziţie a parolelor, codurilor de acces şi a datelor similare, prin intermediul fişierelor constituite în baza web-serverului cu domenul www.torrentsmd.com.

Temei pentru declanşarea procesului penal a servit plîngerea Directorului Uniunii Producătorilor de Fonograme şi Videograme din Republica Moldova, cu privire la valorificarea ilegală a operelor audiovizuale, interpretărilor, fonogramelor, programelor de computer şi altor opere ce formează obiectul dreptului de autor şi al drepturilor conexe prin intermediul web-site-ului www.torrentsmd.com.

Efectuarea urmăririi penale în prezenta cauză a fost dispusă Secţiei tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii din cadrul Procuraturii Generale şi Direcţiei Investigare a Fraudelor din cadrul MAI.

În vederea constatării existenţei sau inexistenţei infracţiunii, identificării făptuitorului, constatării vinovăţiei, precum şi examinării instrumentelor destinate pentru a fi folosite ca mijloace la săvârşirea pretinsei infracţiuni, au fost ridicate web-serverele care conţin date informatice privind fişierele de tip „.torrent" ale reţelei P2P constituite pe domenul www.torrentsmd.com.

În prezent, organul de urmărire penală întreprindere toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, în termen rezonabil, a circumstanţelor cauzei, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (6)

 

Sus