Trimite e-mail | Printeaza
Social
15.10.2010

Guvernul Indiei a decis alocarea unei sume în valoare de 100 000 dolari SUA pentru sinistraţi

Potrivit MAEIE, joi, 14 octombrie, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor de Externe al Republicii Moldova, dl Iurie Leancă, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Indiei în Republica Moldova, cu reşedinţă la Bucureşti, Debashish Chakravarti, care a sosit la Chişinău pentru a transmite mesajul Guvernului ţării sale de susţinere şi solidaritate cu poporul Republicii Moldova în legătură cu inundaţiile din vara acestui an. 

Potrivit diplomatului indian, Guvernul Indiei a decis alocarea unei sume în valoare de 100 000 dolari SUA pentru sinistraţi. Banii au şi fost transferaţi, la începutul săptămînii curente, pe contul special destinat ajutorării sinistraţilor.

În altă ordine de idei, Ambasadorul Indiei a remarcat intensificarea dialogului politic bilateral, colaborarea eficientă între diplomaţiile ambelor ţări, în special în cadrul organizaţiilor internaţionale, şi a reiterat disponibilitatea MAE indian de a continua practica organizării stagiunilor pentru tinerii diplomaţi moldoveni. Tot la capitolul asistenţei tehnice oferite de Guvernul Indiei, a fost reiterată oferta burselor pentru instruirea specialiştilor moldoveni în domeniul informaticii, financiar-bancar, audit şi contabilitate. 

Părţile au pledat, de asemenea, pentru valorificarea plenară a potenţialului existent în domeniul comercial-economic.       

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus