Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.10.2010

R.Moldova a devenit membru al Iniţiativei OCDE pentru Europa de Est şi Caucazul de Sud

Republica Moldova a obţinut statutul de membru cu drepturi depline în cadrul Iniţiativei Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) pentru Europa de Est şi Caucazul de Sud în materie de Investiţii, Competitivitate şi Dezvoltare a Sectorului Privat.

Participarea Republicii Moldova în cadrul Iniţiativei OCDE pentru Europa de Est şi Caucazul de Sud va intensifica procesul de integrare europeană şi va spori credibilitatea partenerilor europeni. Totodată, experienţa OCDE va contribui la perfecţionarea procesului de elaborare şi implementare a politicilor în domeniul atragerii investiţiilor, competitivităţii şi dezvoltării sectorului privat.

Iniţiativa OCDE pentru Europa de Est şi Caucazul de Sud a fost lansată în cadrul Conferinţei Economice Ministeriale la 1 aprilie 2009, în Paris, pe o perioadă de 3 ani. Aceasta îşi extinde aria geografică asupra Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei, Ucrainei şi Republicii Moldova.

Potrivit ME, obiectivele de bază ale Iniţiativei sunt: creşterea investiţiilor, competitivităţii şi dezvoltării sectorului privat prin suportul OCDE în elaborarea şi implementarea politicilor de îmbunătăţire a climatului de afaceri; utilizarea celor mai bune practici şi experienţe ale OCDE în politicile de creştere a investiţiilor şi competitivităţii; acordarea suportului statelor şi arealului de discuţii pentru identificarea propriilor politici şi reforme de dezvoltare; susţinerea guvernelor statelor participante în elaborarea politicilor de suport a mediului de afaceri autohton şi atragere a investiţiilor străine.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus