Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.10.2010

Primăria Chişinău respinge acuzaţiile în legătură cu interzicerea publicităţii în limba rusă

În legătură cu declaraţiile liderului unui partid politic, implicat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din luna noiembrie a.c., Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări:

La data de 7 octombrie 2010, autorităţile locale, prin intermediul Direcţiei generale arhitectură şi urbanism, au expediat o sesizare tuturor proprietarilor de panouri publicitare din oraş, prin care se atrage atenţia asupra necesităţii respectării legislaţiei lingvistice şi a normelor gramaticale pe imaginile de publicitate din oraş. 

Cât despre panourile publicitare ale formaţiunii politice în cauză, 60 la număr în total în oraşul Chişinău, ele au fost instalate contrar prevederilor legale şi fără avizul organelor competente. Totodată, acestea au fost coordonate cu Centrul Naţional de Terminologie abia după ce au fost plasate. În plus, Centrul Naţional de Terminologie a solicitat expres modificarea şi corectarea textului de pe imagini.

În context, Primăria Chişinău respinge categoric acuzaţiile ce-i sunt aduse şi califică aceste acţiuni drept o provocare, cu tentă electorală, prin care un partid politic încearcă să aducă în discuţia publică un subiect inventat.

De remarcat că Primăria municipiului Chişinău periodic întreprinde asemenea acţiuni, verificând şi sesizând agenţii economici asupra necesităţii respectării legislaţiei la plasarea publicităţii în oraş.

Ataşat Vă expediem sesizarea, remisă tuturor agenţilor economici care deţin panouri publicitare pe teritoriul municipiului Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus