Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.09.2010

Dosarul banilor falşi transmis de procurori în judecată

Procuratura Generală a dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a cauzei penale de învinuire a unui cetăţean al României de punere în circulaţie a valutei străine false şi tentativă de punere în circulaţie a valutei străine false în proporţii deosebit de mari.

Din probatoriul administrat de procurori rezultă că, în aprilie 2010, în Chişinău, bărbatul, împreună cu persoane nestabilite, urmărind scopul punerii în circulaţie a banilor falşi, a realizat unui poliţist sub acoperire contra sumei de 250 Euro veritabili o bancnotă cu nominalul de 50 Euro şi o bancotă cu nominalul de 100 Euro, ce constituia 2519 lei.
 
Ulterior, învinuitul, deţinând asupra sa suma de 5000 Euro despre care ştia cu certitudine că sunt falşi, a realizat în raionul Ungheni contra sumei de 2000 Euro veritabili, aceluiaşi colaborator de poliţie, încă 50 bancnote cu nominalul de 50 Euro, ceia ce constituia conform ratei oficiale de schimb valutar suma de 78 950 lei.

Astfel, procurorii îl învinuiesc pe respectivul de punerea în circulaţie a sumei de 5150 Euro falşi (81 469 lei).    
    
Bărbatul mai este învinuit de procurori că şi în iulie curent, în mun.Chişinău, deţinând asupra sa 15000 Euro falşi, a încercat să realizeze 262 bancnote cu nominalul de 50 Euro şi 20 bancnote cu nominalul de 100 Euro contra sumei de 6000 Euro veritabili, moment în care a fost reţinut în flagrant.

Conform raportului de expertiză tehnico - ştiinţifică, 262 de bancnote cu nominalul de 50 au fost realizate din hârtie simplă fără fibre de poliester încorporate în masa suportului, fără să fie lucioasă pe avers şi mată pe revers, seria şi numărul executate cu folosirea tehnicii computerizate cu imprimantă IncJet, nu la întreprinderea specializată în confecţionarea banilor şi a hârtiilor de valoare.

Potrivit procurorilor învinuitul, în vîrstă de 36 ani, este cercetat în stare de arest, iar cauza penală în privinţa acestuia a fost expediată spre soluţionare judecătoriei sect.Centru, informează un comunicat al Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus