Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.08.2010

Directorul IERA a fost retinut, fiind bănuit ca a înşelat 40 de studenţi in valoare de peste un milion de lei

Ofiterii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei in comun cu procurorii l-au retinut la 12 august curent pe Dumitru Jioara, director al Asociatiei Obstesti „International Express Recruit Ability" (IERA) in cadrul unei cauze penale pornite pe comiterea „escrocheriei in proportii mari". El este banuit ca si-ar fi insusit peste un milion de lei prin abuz de incredere si inselaciune de la mai multe persoane.

In acest dosar figureaza in jur de 40 de victime (studenti) care sustin ca pe parcursul anului 2009 - 2010 au achitat directorului IERA sume enorme de bani pentru a se angaja in cimpul muncii in SUA, prin intermediul unor programe, iar ajunsi in State au constatat inexistenta firmei angajatoare. Desi nu le-au fost asigurate conditiile contractuale, nici pina in prezent nu si-au primit banii inapoi de la Dumitru Jioara care, sustin patimitii, i-ar fi indus in eroare cu rea-vointa. 

In fapt, directorul IERA, prin intermediul organizatiei pe care o conduce, promitea angajarea la munca in SUA, spunind ca are in calitate de partener o companie americana interesata sa ofere locuri de lucru pentru studenti din Republica Moldova.

La rindul lor, studentii care au depus mai multe plingeri la CCCEC in privinta lui Jioara, declara ca ultimul le cerea bani pentru prestarea mai multor servicii legate de  organizarea interviului la ambasada, obtinerea vizei, plata pentru contract, pretul pentru biletul de avion, taxa la ambasada, asigurare medicala. Doar de la doua persoane, care au sesizat Centrul si au prezentat confirmari, Jioara ar fi primit 60 000 lei.

In total, prejudiciul material cauzat de Jioara este estimat la peste 1 milion de lei, iar Centrul a pornit azi inca de cauze penale pe numele acestuia.

In prezent Dumitru Jioara se afla in Izolatorul Centrului fiind cercetat in baza articolului 190 Cod penal al Republicii Moldova.

Potrivit CCCEC, daca va fi gasit vinovat, acesta risca inchisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite functii sau de a exercita o anumita activitate pe un termen de pina la 5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus