Trimite e-mail | Printeaza
Social
10.08.2010

Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul privind finanţarea procurării locuinţelor pentru sinistraţi

Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul privind finanţarea procurării locuinţelor pentru persoanele care au suferit în urma inundaţiilor din vara anului 2010.

Potrivit proiectului de Hotărîre aprobat în şedinţa Guvernului, a fost stabilit termenul de pînă la 1 noiembrie 2010, predestinat procurării locuinţelor pentru sinistraţi. Pînă la această dată, Cancelaria de Stat, organul responsabil de procurarea locuinţelor, va desemna Comisia de negocieri, care, la rîndul său, va purta negocieri în vederea procurării locuinţelor pentru sinistraţii care nu au dorit să construiască case noi, ci au optat pentru procurarea unei locuinţe construite. Potrivit estimărilor preventive, va fi nevoie de procurat cca 71 locuinţe prin procedura respectivă.

Victor BODIU, ministru de Stat, a precizat că în componenţa Comisiei de negocieri privind procurarea sau donarea spaţiului locativ familiilor care au avut de suferit pe urma inundaţiilor vor intra reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Ministerului Finanţelor, Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, preşedintele raionului din care face parte localitatea, primarul localităţii respective şi un expert în evaluarea imobilului. 

Executivul a aprobat, de asemenea, alocarea de pe contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate a mijloacelor financiare în sumă de 128 mii lei pentru deplasarea a 200 copii din localităţile afectate de inundaţii la tabăra de odihnă din staţiunea Eforie Sud, România.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus