Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.08.2010

Cooperare în domeniul asigurării ordinii publice cu România

Luni, 9 august a.c., o delegatie a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei din Republica Moldova, condusa de directorul general colonel Viorel Chetraru a efectuat o vizita de lucru, la sediul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, la invitatia directorului general, chestor de politie Stefan Pop, anunţă un comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor din România.

Scopul intalnirii l-a reprezentat semnarea Planului Comun de Actiuni privind cooperarea dintre Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor din Romania si Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei al Republicii Moldova. Astfel, va fi realizat un cadru de cooperare eficient in domeniul asigurarii ordinii publice, prevenirii si combaterii amenintarilor la adresa securitatii nationale privind misiunile, personalul, patrimoniul si informatiile clasificate.
Cu acest prilej au fost abordate subiecte in legatura cu prevederile proiectului Planului comun de actiuni privind cooperarea dintre Directia Generala de Informatii si Protectie Interna si Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei din Republica Moldova. Totodata, s-a discutat despre intensificarea cooperarii in vederea limitarii fenomenului de contrabanda cu tigari, prevenirii si combaterii contraventiilor si infractiunilor economico-financiare si fiscale, precum si a prevenirii si combaterii spalarii banilor si finantarii terorismului.

In final, au fost stabilite modalitati de realizare a unor schimburi de experienta si bune practici privind prevenirea si combaterea coruptiei in randul personalului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus