Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.08.2010

Guvernul a numit în funcţie şase ambasadori

Guvernul a numit în funcţie şase ambasadori

Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a menţionat că toţi candidaţii deţin experienţă diplomatică şi au capacităţi de comunicare în limbile ţărilor în care işi vor avea reşedinţa sau în limbile de comunicare internaţională.

Alexandru Prigorschi  a fost numit în funcţia de Ambasador în Republica Bulgară, Alexei Cracan - în Republica Letonă, Mihai Balan - Republica Elena, Igor Munteanu - în Statele Unite ale Americii, Valeriu Turea  - în Republica Portugheză şi Alexandru  Codreanu  - în Republica Ungaria. Totodată, Ion Ursu şi Eduard Melnic au fost rechemaţi din funcţia de Ambasadori Extraordinari si Plenipotenţiar ai Republicii Moldova în Republica Elenă şi, respectiv, în Republica Letonă.

Guvernul a mai aprobat modificări la legislaţie cu privire la taxele pentru serviciile consulare acordate cetăţenilor moldoveni. Principalele schimbări se referă la   cuantumul taxelor care au fost micşorate practic pentru toate serviciile respective, cu excepţia taxei percepute pentru perfectarea documentelor în legătură cu renunţarea le cetăţenia Republicii Moldova. „Această majorare, de fapt, este o măsură de descurajare de a renunţa la cetăţenia statului nostru", a precizat Iurie Leanca.

Ministrul Afacerilor Interne şi Integrării Europene a mai menţionat printre modificările esenţiale returnarea sumei încasate pentru serviciile consulare care nu au fost acordate în final, posibilitatea plăţii taxelor în valută unică europeană şi faptul că pentru perfectarea actelor în regim de urgenţă vor fi percepute aceleaşi taxe ca şi în cazul examinării documentelor în regim normal, anunţă un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus